SSJS:n juhlavuoden puheenvuoroja: Kunniajäsenemme, vuorineuvos Jorma Elorannan haastattelu

15.3.2019

SSJS:n kunniajäsen vuorineuvos Jorma Eloranta
SSJS:n kunniajäsen vuorineuvos Jorma Eloranta

Vuorineuvos

Jorma Eloranta

 

SSJS:n kunniajäsenten haastattelusarjassa on vuorossa vuorineuvos Jorma Eloranta (s.1951), joka on ollut SSJS:n aktiivinen jäsen perustamisvuodesta 1989 lähtien.   

Vuorineuvos Jorma Eloranta on teollisuusjohtaja ja hallitusammattilainen, jolla on kokemusta useiden suurten suomalaisten pörssiyritysten johtamisesta. Hänen viimeisin toimitusjohtajanpestinsä oli Metso Oyj, josta hän siirtyi eläkkeelle vuonna 2011, mutta on jatkanut luottamustehtävissä useiden suuryritysten hallituksissa. Ansioistaan Neste Oyj:n hallituksen puheenjohtajana (2011-2018) hänet palkittiin Pörssisäätiön ”Chair of the Year 2016” –palkinnolla.  Nesteen kokemuksista kertoo myös hänen äskettäin ilmestynyt kirjansa ”Hallitus johdon tukena” (Alma Talent 2018). Tällä hetkellä Eloranta on Stora Enso Oyj:n hallituksen puheenjohtaja ja Cargotec Oyj:n hallituksen jäsen.

Jorma Eloranta on koulutukseltaan tuotantotalouden diplomi-insinööri. Opiskeluaikainen kiinnostus yhteiskuntaan laajemmin on säilynyt läpi elämän. Jorma Eloranta on toiminut aktiivisesti eri järjestöissä ja mm. toiminut hallituksen ministerien selvitysmiehenä pohtimassa keinoja kotimaisten ja ulkomaisten investointien kasvattamiseksi. 

Haastattelun voi lukea tästä