strategian seurassa
Rakkaudesta strategiaan
Kyse on rakkaudesta strategiaan. Strategian seurassa keskustelemme strategian vaikutuksista. Sarja tarjoaa tulevaisuuden strategiaosaamiseen tähtääviä oppimiskokemuksia jokaiselle strategisesta johtamisesta kiinnostuneelle. Hyppäämme pintaa syvemmälle johtajuuteen sekä niin organisaatioiden kuin elämän strategiaan. Keskusteluissa kohtaamme arvostettuja alan osaajia monipuolisesti teoreetikoista yrittäjiin.
Mikä inspiroi, mikä on vaikeaa ja mikä palkitsee? Oletko valmis käymään tärkeitä keskusteluja saadaksesi aikaan todellisia muutoksia organisaatiossasi?
Podcast on Suomen strategisen johtamisen seuran SSJS:n tuotantoa.
Löydät podcastin näiden sivujen lisäksi kaikilta suurilta podcast-alustoilta. Ota podcast seurantaan käyttämälläsi alustalla, niin saat heti tiedon uusista jaksoista!
UUSIMMAT JAKSOT
Marko Kangas – Valta
Marko Kangas on perehtynyt valtaan ja vallan vaikutuksiin organisaatioissa. Vallassa kyse on muustakin kuin auktoriteetista, nimittäin kyvystä laajentaa tietämystä omasta identiteetistä, käyttäytymisestä, kulttuurista, etiikasta. Jaksossa
Susanna Pettersson – Kulttuuria strategiaan
Susanna Pettersson on tunnustettu taidehistorioitsija ja kulttuurialan johtaja. Jaksossa syvennymme siihen, miten kulttuurin ymmärtäminen voi muokata strategista näkemystä. Opimme, miksi organisaatioiden strategisen menestyksen kannalta on välttämätöntä opiskella myö taidetta ja kulttuuria. TImo Oivan haastattelussa Susanna paljastaa, miten kulttuurin yksilöä voimaannuttava vaikutus saadaan mukaan organisaatioihin.
Juha Rintamäki – Ihmisiä varten, ihmisten kanssa, ihmisten toimesta
Juha Rintamäki on pappi ja Helsingin seurakuntayhtymän johtaja. Jaksossa opimme yhteisöjen rakentamisesta ja sitouttamisesta sekä kestävän ja eettisen johtamisen periaatteista. Juha tarjoaa meille ainutlaatuisen näkökulman yhteiskuntavastuuseen ja kestävään kehitykseen. Juha pohtii Anmari Brink Paciuksen kanssa, miten luodaan pitkän aikavälin menestystä. Jaksossa Juha paljastaa meille, miten kirkko on huomioinut megatrendejä strategiassaan.
Jani Vallirinne – Metaversumi tulee
Jani Vallirinne on metaversumistrategi ja digitaalisen tulevaisuuden suunnannäyttäjä. Tässä jaksossa pureudumme syvemmälle siihen, mikä metaversumi on ja sen tulevaisuuden näkymiin. Keskustelemme siitä, miten organisaatiot voivat sopeutua metaversumin tuomiin mahdollisuuksiin ja haasteisiin menestyäkseen tulevaisuuden digitaalisemmassa maailmassa. Opimme, miten metaversumi muuttaa elämäämme, olemistamme ja käyttäytymistämme. Anmari Brink Paciuksen haastattelussa Jani paljastaa mielenkiintoisia yksityiskohtia tulevaisuuden digitaalisista maailmasta ja strategisesta suunnittelusta.
Timo Hämäläinen – Murros: yhteiskunta, talous ja yksilön arkielämä uusiksi.
Timo Hämäläinen on ennakointitoiminnan veteraani. Tässä jaksossa opimme talouden ja yhteiskunnan murroksesta, kolmannesta meneillään olevasta teollisesta vallankumouksesta. Timo opettaa meille, miten murros huomioidaan strategiassa ja mitä resilienssi tarkoittaa organisaation joka tasolla. Timo antaa näkökulmaa yhteiskunnan pitkiin kehityslinjoihin ja eväitä tulevaisuuteen varautumiseen. Keskustelussa Anmari Brink Paciuksen kanssa Timo kysyy, miten hallitukset ja johtoryhmät ovat huomioineet murroksen organisaatioiden strategioissa. Timo avaa meille murroksessa pärjäämisen salaisuuden.
Olli Kärkkäinen – Suomen valtion strategia
Olli Kärkkäinen on ensimmäinen strategia-ammattilainen valtiovarainministeriössä. Valtio on moniulotteinen strateginen kokonaisuus. Jaksossa opimme, miten Suomen valtion suuntaa määritetään strategisesti. Keskustelussa Anmari Brink Paciuksen kanssa, Olli perkaa, miten valtionhallinto toimii strategisella tasolla. Jaksossa paljastamme, millainen strategia Suomen valtiolla on ja miten politiikka, arvot ja julkinen valta liittyvät strategiaan.
Ulla Jones – Muotoiluajattelua, palvelumuotoilua ja asiakaskokemuksia
Ulla Jones on intohimoinen muotoiluajattelun, palvelumuotoilun ja asiakaskokemuksen sanansaattaja. Ulla on työskennellyt eri toimialoilla luoden ymmärrystä muotoiluajattelusta ja sen strategisesta näkökulmasta. Jaksossa Ulla kertoo, mikä on oleellista muotoilussa ja miten muotoilu hyödyttää liiketoimintaa. Ulla pohtii jaksossa Petri Toikkasen haastattelemana, mikä on muotoilun rooli organisaatioissa ja yksittäisen ihmisen elämässä. Jaksossa paljastetaan, miten muotoilu liittyy strategiaan ja miten voittava liiketoimintamalli ottaa muotoilun huomioon.
Pia Santavirta – Datavetoinen vastuullisuus
Pia Santavirta on toiminut moninaisesti pääomasijoittajien aitiopaikoilla ja auttanut lukuisia yrityksiä saamaan rahoitusta menestystarinalleen. Jaksossa Pia opettaa meille pääomasijoittajan silmin, mitä yrityksen pitäisi ymmärtää vastuullisuudesta suhteessa yrityksen elinkaareen, yhteiskuntaan ja ympäristöön. Petri Toikkasen haastattelussa Pia kertoo käytännön vinkkejä, miten vastuullisuus on vietävä arkipäivän työhön ja päätöksiin. Pia pohtii haastattelussa, keinoja osoittaa ja näyttää vastuullisuutta datan avulla. Jaksossa paljastetaan, mitä sijoittaja haluaa tietää ja mikä on heille tärkeää sijoituskohteiden puntaroinnissa.
Maria Pennanen – Sarjayrittäjä on sarjainnostuja
Maria Pennanen on sarjayrittäjä ja enkelisijoittaja. Hän on auttanut satoja startup-yrityksiä ympäri maailman ja kirjoittanut kirjan How to F*ck up Your Startup. Maria on noteerattu monta kertaa EU:n top 50 vaikutusvaltaisimmat naiset startup-maailmassa listalla. Hän on pyörittänyt startup-kiihdyttämöä Frankfurtissa jo vuodesta 2015.
Jaksossa Maria kertoo oppejaan startupeista ja sijoittamisesta startuppeihin. Riskinottoa tarvitaan ja epäonnistumiset kuuluvat aina asiaan. Kaikki lähtee ihmisistä – hyvässä ja huonossa. Tiimin täytyy olla kunnossa. Stressinsietoa, empatiaa ja tunteiden ymmärtämistäkin tarvitaan.
Petri Toikkasen haastattelussa Maria paljastaa myös mistä parhaat sijoituskohteet löytyvät ja mitä muut organisaatiot voivat oppia startupeilta.
Mikko Kuitunen – Oleellista on, kuinka moni strategiaan uskoo
Mikko Kuitunen on teknologiayhtiö Vincit Oyj:n perustaja ja tällä hetkellä myös hallituksen puheenjohtaja. Mikolla on kokemusta siitä, miten omistamisen muoto muuttuu organisaation kasvaessa aina pörssiyhtiöksi asti. Mikko opettaa meille, miksi omistajastrategia on tärkeä laatia ja millainen suhde sillä on strategiaan. Anmari Brink Paciuksen haastattelussa kuulemme käytännössä, miten omistajastrategiaa voi alkaa määrittämään. Mikko paljastaa meille, mitä näkökulmaa strategisessa ajattelussa pitäisi huomioida enemmän.
Hanna Sievinen – Uudistumisen avaimet.
Hanna on kauppatieteiden tohtori ja strategisen uudistumisen asiantuntija. Uudistuminen on strategian keskiössä ja sen tielle mahtuu haasteita, jotka tulee kohdata ennen kuin uudistuminen on mahdollista. Hanna opettaa jaksossa meille, miten strateginen uudistuminen tapahtuu teoriassa ja käytännössä. Petri Toikkasen haastattelussa saamme vastauksia strategisen uudistumisen kannalta keskeisiin kysymyksiin, jotka tulisi ehdottomasti kysyä itseltään uudistumisen hetkellä. Jaksossa paljastetaan, milloin uudistumisen tulokset näkyvät ja millaisia roolituksia strategiseen uudistumiseen liittyy.
Ossi Pohjola – Merkityksellisyyden kokemus tekee ekosysteemistä arvokkaan
Ossi on pitkän linjan hallitusammattilainen, joka on erikoistunut ekosysteemistrategiaan.
Kuulemme tositarinoita onnistuneista ja epäonnistuneista ekosysteemistrategian implementoinneista. Opimme ekosysteemi-ajattelun perusteet ja miten ekosysteemiä hallitaan. Anmari Brink Paciuksen haastattelussa paljastetaan johtamisen kulmakivet, jotka ovat avain ekosysteemin menestymiseen.
Taina Susiluoto – Kamppailu ajasta
Taina on Suomen suurimman kansanliikkeen toimitusjohtaja. Jaksossa opimme liikunta- ja urheiluyhteisön strategiasta ja siitä, miten muut organisaatiot voivat hyödyntää urheilijan mentaliteettia. Jaksossa käsitellään muutosjohtamista kriisitilanteissa sekä miten yhtenäistetään toimintaa yhteiskunnallisessa murroksessa. Petri Toikkasen haastattelussa kuullaan, mikä merkitys erilaisilla verkostoilla on strategiaan ja urheilun yhteiskunnallisesta merkityksestä.
Timo Vuori – Tunneilmapiirin johtaminen on jokapäiväistä tekemistä
Timo Vuori on strategiaprofessori, jonka tutkimuksen kohteena ovat tunteet. Tunteet ovat erottamaton osa ihmisyyttä ja ne ovat läsnä työpaikalla jatkuvasti. Kaikki lähtee johtamisessa omien tunteiden tunnistamisesta. Timo opettaa meille, miten voit tunnistaa omia tunteitasi ja lisätä tunneälyä. Timo kertoo meille tunneilmapiirin rakentamisesta ja miksi tunnetaidot ovat ylivertainen voimavara. Tunteet ovat myös osa strategiaa. Jaksossa paljastetaan, miten tunnetaidot tulisi huomioida strategiaprosessissa ja johtamisessa. Timo kertoo käytännön helpot keinot, joilla voit itse vaikuttaa työpaikan tunneilmapiiriin ja suunnata organisaatiosi kohti menestystä.
Pia Adlivankin – Tyytyväisen asiakkaan paluu on avain menestykseen
Pia on palvelukulttuurinkehittäjä, jonka ytimessä on henkilöstö. Pia opettaa meille, mikä merkitys henkilöstökokemuksella on suhteessa asiakaskokemukseen. Jaksossa keskustelemme palvelusta, kohtaamisista ja niiden tuomasta merkityksestä yksilön elämään. Petri Toikkasen haastattelussa Pia paljastaa meille, miksi kannattaa verkostoitua ja miten pieleen mennyt palvelutilanne korjataa
Risto Rautava – Strategisen päätöksenteon pitää olla avointa.
Risto Rautava on HUS:n (1.1.2023 alkaen HUS-yhtymän) hallituksen puheenjohtaja. Hän opettaa meille, miten kuntayhtymät toimivat. Saamme laajan katsauksen yhtymien strategiapuoleen ja kuulemme, mikä on terveydenhuoltojärjestelmässä oleva valuvika. Risto paljastaa meille, mistä HUS:n nykyiset esillä olleet haasteet kumpuavat ja kertoo näkemyksensä mahdollisista ratkaisuvaihtoehdoista. Keskustelemme myös siitä, mitä HUS on oppinut johtamisesta työtaisteluiden ja hoitajapulan aikana. Haastattelijana Anmari Brink Pacius.
Maija Itkonen – Innovaatio syntyy sisäisestä palosta ja kokeilukulttuurista
Maija on innovoija, visionääri, joka keksii uutta sen kautta, mitä kokee itse merkitykselliseksi. Jaksossa opimme, miten syntyy innovaatio. Petri Toikkasen haastattelussa Maija tutustuttaa meidät innovaatioihin, joiden primusmoottorina hän on toiminut. Maija paljastaa meille, mitä isot yhtiöt voivat oppia pienemmiltä yhtiöiltä uuden aikaansaamiseksi. Strategian puolella oppien osalta kuulemme startup-yhtiöiden strategiasta: Millaista strategiatyötä ja millaisia strategisia valintoja nuorien nopeaa kasvua tavoittelevien yhtiöiden tulee tehdä?
Leena Laitinen – Henkilöstön osallisuus tekee strategian eläväksi
Alko on kaikkien tuntema instituutio, joka kantaa yhteiskunnallista vastuuta. Kilpaileeko monopoliyhtiö, kenen kanssa ja mistä asioista? Mikä on strateginen liikkumavara valtio-omisteisessa yhtiössä? Miten vastuullisuus joudutaan ottamaan huomioon joka päivä yhtiön toiminnassa?
Alkon toimitusjohtaja Leena Laitinen kertoo ajatuksiaan strategiasta ja miten strategia näkyy Alkon arjessa. Jaksossa päästään kuulemaan, miten Alkossa koko henkilöstö otettiin mukaan strategiaprosessiin.
Haastattelijana Petri Toikkanen
Risto Siilasmaa – Laadukas päätöksenteko on prosessi.
Risto Siilasmaa on ansioitunut yrittäjä, yritysjohtaja, sijoittaja ja hallituksen jäsen. Riston haastattelussa käsittelemme päätöksentekoa ja sen perusteena olevia skenaarioita. Risto opettaa meille, mikä merkitys huolellisella analyysillä on päätöksenteossa. Riston johtamissa organisaatioissa ei tyydytä siihen, että asiat vain näyttävät hyvältä vaan kannetaan vastuuta omistajamaisella ajattelumallilla. Anmari Brink Paciuksen haastattelussa Risto paljastaa myös, mitkä ovat perusjohtamisen keskeiset kyvykkyydet.
Anna-Kaisa Ikonen – Strategia on kuntajohtamisen ytimessä.
kompleksisuuden hallintaa, niin strategia on vahvasti läsnä kuntajohtamisen arjessa, Anna-Kaisa sanoo. Petri Toikkasen haastattelussa Anna-Kaisa kertoo, miten Tampereen kaupunkistrategia tehtiin laajasti osallistaen ja kuinka eri ryhmien välille löytyy yhteisymmärrys strategisissa kysymyksissä. Entä miksi kuntien identiteetti on juuri nyt muutoksessa?
Markku Wilenius – Inhimillisen tulevaisuuden rakennuspalikat
enius on tulevaisuuden tutkija, joka tutkii inhimillisyyttä työkseen. Jaksossa Markku esittelee meille näkemyksensä tulevaisuudessa tarvittavista inhimillisistä taidoista. Anmari Brink Paciuksen haastattelussa opimme Markulta, mitä historia voi opettaa meille tulevaisuuden inhimillisestä kehityksestä ja mitkä ovat luonnon ja teknologian vaikutukset inhimillisyyteen. Paljastuksena kuulemme tulevaisuuden tutkijan arvioita ja ennustuksia tulevasta.
Ia Adlercreutz – Brändiä johdetaan arvojen kautta
Brändit ovat läsnä kaikkialla. Brändi onkin tärkeä osa kaikkien organisaatioiden strategiaa. Mistä brändin ja strategian yhteys koostuu ja kumpi tulee ensin? Miten arvot ja brändi kietoutuvat yhteen? Miten brändiä voidaan johtaa? Miten vastuullisuus liittyy brändiin?
Isoille suomalaisille huippubrändeille työskennellyt brändiasiantuntija Ia Adlercreutz valottaa jaksossa brändityöskentelyn ja brändistrategian ydinasioita. Haastattelijana Petri Toikkanen.
Teppo Turkki – Suora tie ei vie koskaan perille.
Teppo Turkki on Itä-Aasian asiantuntija vailla vertaa. Maailma muuttuu syvästi juuri nyt. Strategia elää ennakoimattomista tilanteista. Perinteiset tavat tarttua kiinni ovat menetetty. Paluuta vanhaan stabiiliin ympäristöön ei ole, sanoo Teppo keskustelussa Anmari Brink Paciuksen kanssa. Jaksossa Teppo avaa meille Aasian alueen nykytilaa ja tulevaisuuden mahdollisuuksia. Kulttuuristen kohtaamisten lisäksi tässä jaksossa opimme, mikä on globaalin maailmantalouden profiili juuri nyt ja millaisia kehitystrendejä, ilmiöitä ja riskiskenaarioita meidän tulisi ymmärtää.
Saku Mantere – Strategiatyön tulevaisuus.
ikä on edelläkävijöiden tapa johtaa. Peilaamme strategia- ja organisaatioteorian historiaan sitä, millaisiin ajattelu- ja toimintamalleihin strategian tulisi nykyisin nojautua. Saku antaa meille vastaukset kysymyksiin, miten strategisen ajattelun ja johtamisen tulisi muuttua ja mitkä ovat organisaatioiden inhimilliset tarpeet strategisesta näkökulmasta. Haastattelijana Anmari Brink Pacius.
Anne Korkiakoski – Strategia: mystinen vai selkeä ja kirkas prosessi?
Anne Korkiakoski kertoo rohkealla otteella markkinoinnin ja viestinnän strategisesta merkityksestä ja painoarvosta liiketoiminnassa. Viestintäguru Anne opettaa meille, miten rakennetaan organisaation uskottava ja houkutteleva käsikirjoitus. Annen strategisessa seurassa kyseenalaistamme suoran ja mekaanisen ajattelun ja nuuhkimme ajankohtaisia strategisia muutoksen tuulia. Jaksossa paljastuu myös tärkein strateginen työkalu. Haastattelijana Petri Toikkanen.
Jyri Häkämies – Turvallinen ympäristö takaa yksilön vapauden tehdä valintoja.
Tässä jaksossa saamme katsauksen strategisen johtamisen yhteiskunnallisiin ulottuvuuksiin. Miten politiikka, kansalaiset ja yhteisöt yhdistyvät toisiinsa suomalaisessa yhteiskunnassa? Jyri Häkämies opettaa meille, miten poliittisten päättäjien ja muiden intressitahojen ääntä voidaan sovittaa yhteen ja miten vaikuttamistyötä tehdään. Keskusteluissa Anmari Brink Paciuksen kanssa soljutaan läpi koko strategisen päätöksenteon ytimen ja eri toimijoiden suhteiden. Jyri myös paljastaa meille, mitä yritykset ja valtio voisivat oppia toisiltaan strategiasta ja miten niiden tulisi ymmärtää toisiaan?
Marit af Björkesten – Strategia on olla saavutettavissa selkokielellä.
Puhutaan journalismista ja julkisen median strategiasta. Marit af Björkesten opettaa meille millaisen murroksen media-ala on kohdannut impulsiivisen maailman tahdissa ja mitä hyötyjä ja haittoja tästä on. Yleisradio on ollut myös osallinen murrokseen ja paljon muuttanut johtamistaan ja sisällöntuotantoaan, jotta se olisi käyttäjille houkuttelevampi. Strategisesti tässä on pohjimmiltaan kyse arvon mittaamisesta ja merkityksellisyyden tuottamisesta. Tulevaisuus on Maritin mukaan kehittymistä ja sen polun etsimistä, mikä tuottaa luottamusta ja uskottavuutta. Marit myös paljastaa meille, mikä on Ylen uutisoinnin strateginen ydin. Haastattelijana Petri Toikkanen
Mervi Lamminen – Konkurssin kautta kasvuyrittäjäksi.
Mervin yritys tarjoaa stressin ehkäisyä ja ennaltaehkäiseviä mielen hyvinvointipalveluita työntekijöille. Miksei kukaan ole tehnyt kirjaa konkurssista, kysyy Mervi, joka startup-yrittäjänä olisi sellaista itse kipeästi tarvinnut kovan paikan tullen. Mervin kanssa keskustelee Petri Toikkanen.
Eero Vaara – Kertomus strategisesta vallankumouksesta.
Eero on kansainvälisesti menestynyt strategiaosaaja maailmalta. Strategian seurassa pohdimme, miten hahmotetaan tulevaisuutta ja miten sinne halutaan mennä. Eero opettaa meille, mitkä ovat narratiivisen ja diskurssiivisen strategisen näkökulman hyödyt organisaatiolle. Keskustelussa Anmari Brink Paciuksen kanssa Eero paljastaa meille vastauksen klassiseen kysymykseen, mitkä ovat johtajan ja johdettavan keskeisimmät taidot, jotta voidaan saavuttaa yhteinen maaperä strategian toteuttamiselle.
Cristina Andersson – Kvanttiteknologia strateginen oppimishaaste.
Cristina on konsultti, tietokirjailija sekä robotiikan ja tekoälyn asiantuntija. Cristina opettaa meille, mitä meidän tulee tehdä, kun kvanttiteknologia on täällä. Keskustelussa Petri Toikkasen kanssa Cristina kysyy, ovatko hallitukset ja johtoryhmät jo varautuneet kvanttitietokoneiden tuloon ja esimerkiksi sen kykyyn murtaa salauksia. Cristina avaa meille myös menestyvän yritystoiminnan salaisuuden.
TUTUSTU HOSTEIHIN
ANMARI
Rakkaus strategiaan syttyi kokemuksesta ja havainnosta, että monimuotoinen ajattelu on rikkaus. Tämä yhdessä tunteiden ja tarpeiden ymmärtämisen kanssa ovat menestystekijä, joka varmistaa kestävät menestyksekkäät ratkaisut.
Anmari on kokenut hallitusammattilainen, johtaja, yrittäjä ja johdon henkilökohtainen valmentaja. Vastuullisuus, luottamus ja turvallisen ympäristön luominen ovat hänen tekemisissään kantavavoima. Anmarin harrastukset, tanssi ja triathlon, tyydyttävät vapaa-ajalla hänen mieltymyksiään esiintymiseen, vaativiin tavoitteisiin ja lujaan vauhtiin. Henkinen tasapaino on hänelle suuri voimavara, josta hän huolehtii meditoimalla ja joogaamalla. Anmari on taitava kotikokki ja istuvat illalliset ystävien kesken, jossa otetaan aktiivisesti kantaa maailman menoon, ovat arjen ylellisyyttä ja tärkeitä kohtaamishetkiä.
TIMO
Timo Oiva on luova dynamo, joka on innokas oppimaan, lukemaan kirjallisuutta ja auttamaan ystäviään. Taustaltaan hän on muusikko ja liiketalouden kehittäjä. Tämä yhdistelmä kuvaakin Timon uteliaisuutta ja uusiutumiskykyistä luonnetta. Timo on kokenut sekä kulttuurin että yritysmaailman parissa ja hänen ännenkäyttökokemuksensa on omaa luokkaansa.
Rakkaus strategiaan syttyi vähitellen vaihtelevissa toimintaympäristöissä, kun Timo oivalsi, että strategia tuo vakautta ja holistisen kokonaiskuvan, joka auttaa katsomaan eteenpäin.
PETRI JAKSOISSA 1-27
Petri toimi podcasthostina Strategian Seurassa aikaisemmin.
Petri Toikkanen on strategiavalmentaja, yrittäjä ja yrityksensä toimitusjohtaja.
Strategiat ja strateginen ajattelu ovat Petrin ehtymätön mielenkiinnon ja innostuksen lähde. Petriä kiinnostaa strategioiden näkyminen ja toteutuminen yritysten, järjestöjen ja julkisorganisaatioiden elämässä sekä laajemmin politiikassa, sodankäynnissä ja yhteiskuntien muovautumisessa.
Petri on koulutukseltaan liiketalouden tradenomi. Rakkaus strategiaan syttyi jo 2000-luvun alussa liiketalouden opinnoissa. Strategioiden tekemistä Petri on valmentanut ja kouluttanut 15 vuoden ajan. Strategioiden lisäksi Petri työskentelee organisaatioiden, palveluiden ja prosessien kehittämisen parissa.
Vapaa-ajalla Petri innostuu käsityöläisoluista, roolipeleistä ja historian tutkimisesta. Harrastuksiin kuuluu myös kuntosali ja yhdistystoiminta. Petri on neljän lapsen isä.
TUTUSTU HOSTEIHIN
TIMO
Timo Oiva on Strategian Seurassa uusi host. Kuulette Timosta pian lisää!
PETRI JAKSOISSA 1-27
Petri toimi podcasthostina Strategian Seurassa aikaisemmin.
Petri Toikkanen on strategiavalmentaja, yrittäjä ja yrityksensä toimitusjohtaja.
Strategiat ja strateginen ajattelu ovat Petrin ehtymätön mielenkiinnon ja innostuksen lähde. Petriä kiinnostaa strategioiden näkyminen ja toteutuminen yritysten, järjestöjen ja julkisorganisaatioiden elämässä sekä laajemmin politiikassa, sodankäynnissä ja yhteiskuntien muovautumisessa.
Petri on koulutukseltaan liiketalouden tradenomi. Rakkaus strategiaan syttyi jo 2000-luvun alussa liiketalouden opinnoissa. Strategioiden tekemistä Petri on valmentanut ja kouluttanut 15 vuoden ajan. Strategioiden lisäksi Petri työskentelee organisaatioiden, palveluiden ja prosessien kehittämisen parissa.
Vapaa-ajalla Petri innostuu käsityöläisoluista, roolipeleistä ja historian tutkimisesta. Harrastuksiin kuuluu myös kuntosali ja yhdistystoiminta. Petri on neljän lapsen isä.
ANMARI
Anmari on kokenut johtaja, yrittäjä, mentori ja hallituksen jäsen. Vastuullisuus, luottamus ja turvallisen ympäristön luominen ovat hänen tekemisissään kantavavoima. Anmarin harrastukset, tanssi ja triathlon, tyydyttävät vapaa-ajalla hänen mieltymyksiään esiintymiseen, vaativiin tavoitteisiin ja lujaan vauhtiin. Henkinen tasapaino on hänelle suuri voimavara, josta hän huolehtii meditoimalla. Anmari on taitava kotikokki ja istuvat illalliset ystävien kesken, jossa otetaan aktiivisesti kantaa maailman menoon, ovat arjen ylellisyyttä ja tärkeitä kohtaamishetkiä.
SSJS
Suomen Strategisen Johtamisen Seura SSJS on Suomen johtava strategiaosaajien verkosto.
Olemme näkemyksellinen, puhutteleva ja utelias strategista ajattelua edistävä yhteisö, joka tukee jäsentensä oppimista ja verkostoitumista sekä edistää suomalaisten yritysten ja yhteisöjen strategiaosaamista.
Mahdollistamme ainutlaatuisia kokemuksia: toiminnassamme näkee, kuulee, tapaa ja ymmärtää jotain sellaista, mitä ei muualla koe!