Suomen Strategisen Johtamisen Seura ylläpitää ja kehittää seuran strategiaan, jäsentensä tarpeisiin ja ajankohtaisiin ilmiöihin perustuvaa palveluportfoliota. Tarjoamme kymmenen kiinnostavaa palvelua, joita kehitetään johdonmukaisen palvelukehityssuunnitelman mukaisesti.

Strategiatapaamiset – palvelu

Strategiatapaamisissa vieraillaan mielenkiintoisissa yrityksissä ja kuullaan yritysten strategioista: Missä tilanteessa ja toimintaympäristössä yritys toimii, miten se näkee markkinatilanteen, asiakkaiden ja kilpailudynamiikan kehityksen? Miten strategia on muodostettu, mitä valintoja sen taustalla on ja miten se on viety käytäntöön? Mitä tuloksia strategia on tuottanut?

Tieto on mitä monipuolisinta, kun toimiala, kokoluokka ja tehtävät vaihtelevat. Strategiailloissa on viime vuosina päästy syventymään esimerkiksi monien suurten pörssiyhtiöiden (mm. Kone, OP, Elisa), yhteiskunnallisesti merkittävien tahojen (Yle, Puolustusvoimat, Sitra), kasvuyhtiöiden (Luoto, IQM, Duunitori, WithSecure, Modulight) strategiohin. 

Uuden tiedon ja oppimisen lisäksi strategiailloissa pääset verkostoitumaan ja vaihtamaan ajatuksia paikan päällä toisten strategien kanssa.

Strategiaillat etänä – palvelu

Strategiatapaamisia toteutetaan myös etäkokouksina. Etätapaaminen on tehokas ja kompakti tapa saada tietoa kiinnostavien organisaatioiden strategioista ja strategiatyöstä. Vaikka etätapaamiset alkoivat nimenomaan pandemian takia, niitä tullaan jatkamaan ja kehittämään ilmiselvien hyötyjen johdosta. Siinä missä strategiatapaamiseen pääsevät yleensä osallistumaan vain paikkakunnalla tai sen lähialueilla asuvat ihmiset, voi etätapahtumaan osallistua mistä päin maailmaa tahansa. Siten strategiatapaamiset etänä tukevat seuran strategista päämäärää laajentua usealle paikkakunnalle Suomessa.

Vuoden strategiapalkinto - palvelu

Suomen Strategisen Johtamisen Seura jakaa vuosittain strategiapalkinnon korkeakoulussa tai yliopistossa tehdylle strategia-aiheiselle tutkimukselle yhteistyössä Pirkko ja Tarmo Vahvelaisen säätiö sr:n kanssa. Palkittavan tutkimuksen arvioinnissa kiinnitetään huomiota tutkimuksen teoreettiseen, metodologiseen ja empiiriseen merkitykseen sekä siihen, miten tutkimusta voi soveltaa käytännön liiketoiminnan ja organisaation toiminnan kehittämisessä. Finalistit ja voittajan valitsee SSJS:n väitelleistä jäsenistä ja säätiön edustajasta koostuva valintaraati.

2022 Strategiaplakinnonsaajat

Vuoden strategiateko - palvelu

Suomen Strategisen Johtamisen Seura valitsee vuosittain yhden strategiateon. Seura etsii ja ottaa vastaan ideoita strategisesti merkityksellisistä teoista, jotka ovat vaikuttaneet positiivisesti Suomen kilpailukykyyn tai tietyn yrityksen tai yhteisön kehitykseen. Strategiateko voi olla esimerkiksi innovatiivisen palvelun tai tuotteen lanseeraaminen, menestyksekkään ja kestävän liiketoimintastrategian soveltaminen tai julkisen sektorin merkittävä uudistaminen. 

Strategiateko tunnustus, kuvituskuva

Strategiablogi - palvelu

Suomen Strategisen Johtamisen Seuran Strategiablogi tarjoaa monipuolisia näkökulmia ja keskustelunavauksia strategiseen johtamiseen. Blogissa SSJS:n verkoston strategiaosaajien huiput jakavat näkemyksiään ajankohtaisista strategiatyön teemoista ja ilmiöistä. Kun strategiakentällä tapahtuu jotain merkittävää, löydät sen SSJS:n Strategiablogista!

Kuva kirjakerhon live-tapaamisesta 2023

Strategiapodcast - palvelu

Suomen Strategisen Johtamisen Seura tuottaa podcastia nimeltä Strategian seurassa. Sarja tarjoaa tulevaisuuden strategiaosaamiseen tähtääviä oppimiskokemuksia jokaiselle strategisesta johtamisesta kiinnostuneelle. Kerran kuussa ilmestyvässä podcastissa kohdataan arvostettuja alan osaajia. Haastateltavina ovat niin teoreetikot kuin yrittäjätkin, joiden kanssa haastattelijat keskustelevat strategian vaikutuksista. Podcast on saatavilla seuran verkkosivujen lisäksi yleisimmillä podcast-alustoilla.

Strategianseurassa podcast kuvituskuva. Kuvassa Anmari Brink Pacius ja Petri Toikkanen

Strategiatiedon foorumi - palvelu

Strategiatiedon foorumin tavoitteena on määritellä strategian oleellisista käsitteistä (n. 30-50) selkeä määritelmä, “seuran suositus”, joka olisi käyttökelpoinen ja kaikille julkinen ja luoda lista keskeisistä strategiatyökaluista (framework), joka olisi vain seuran jäsenten käytettävissä. Työkaluista kuvataan sisältö ja ohjeet käyttämiseen. Työ alkoi keväällä 2023 ja on tarkoitus julkaista vuoden 2023 loppuun mennessä.

Kuva strategiakirjoista

Strategiaseminaari - palvelu

Vuoden päätapahtuma on Strategiahorisontit -seminaari, jossa kuullaan osuva kattaus strategia-asiaa strategia-ajattelijoiden ja yritysjohtajien suusta. Seminaarilla on joka vuosi vaihtuva strategiaan kytkeytyvä teema, jonka ympärille seminaarin puheenvuorot rakentuvat. Tärkeässä osassa päivässä on yhteiset keskustelut seminaariosallistujien kesken. Verkostoitumista ja ajattelun ravistelua ei pääse kukaan välttämään.

Paikallistoiminta - palvelu

Suomen Strategisen Johtamisen Seurassa tapahtuu myös pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Tampereella seuran jäsenet kokoontuvat lounastapaamisiin ja vierailevat paikallisissa yrityksissä. Myös Turun paikallistoiminta käynnistetään vuoden 2023 aikana. SSJS auttaa luomaan aktiivista strategisen johtamisen asiantuntijoiden verkostoa eri kaupunkeihin paikallistoiminnan avulla.

Tampere

Tampereella tapaamme noin kerran kuukaudessa verkostoitumislounailla ja järjestämme muutaman yritysvierailun paikallisiin kiinnostaviin yritykseen vuoden aikana. Lounasaikoja sovimme omassa WhatsApp ryhmässä. Jos haluat mukaan ryhmään, laita viestiä osoitteeseen ssjs@ssjs.fi

No event found!

Turun toimintaa käynnistellään yhteisten lounastapaamisten merkeissä. Toimintaan toivotaan lisää jäseniä mukaan ja mukaan pääset laittamalla viestiä osoitteeseen ssjs@ssjs.fi

Kirjakerho – palvelu

Laajenna strategista ajatteluasi – lue kirja! Mikä onkaan parempi tapa saada strategiseen johtamiseen erilaisia näkökulmia ja uutta ymmärrystä kuin kirjan lukeminen? Ja vielä parempaa, kun siihen yhdistää keskustelun kirjan antamista oivalluksista ja näkemysten haastamisen strategiakollegoiden kanssa. SSJS:n Kirjakerho pureutuu strategiatyöhön ja -ajatteluun liittyviin kirjoihin, tuoreista teoksista ajattomiin klassikoihin. Kirjakerho kokoontuu kalenterivuoden aikana kahdeksan kertaa, ja sitä fasilitoi Nora Kärkkäinen. Tule mukaan!

Kirjakerhon tulevat tapaamiset
maaliskuu 2024
Kuva kirjakerhon live-tapaamisesta 2023

Kirjakerho 20.3.2024

Kirjakerhon seuraavana kirjana on Anu Bradford: Digital Empires: The Global Battle to Regulate Technology Financial Times Best Books of 2023 in Economics The global battle among the three dominant digital powers—the United States, China, and the European Union—is intensifying. All three regimes are racing to regulate tech companies, with each advancing a competing vision for […] ...
20 maalis
6:00 pm - 7:30 pm
Zoom-webinaari
No event found!
Kuva kirjakerhon live-tapaamisesta 2023