Vuoden 2023 Strategiateko -tunnustus Kemppi Group Oy:lle

Strategiteko finalistit
Kuvassa: Pasi Hiedanpää, Scanfil Oyj, Johanna Ylitalo, Kemppi Group Oy, Tapio Vehmas, Carbonaide Oy
Strategisen johtamisen ammattilaiset palkitsevat Kemppi Group Oy:n Strategiateko 2023 -tunnustuksella. Suomen strategisen johtamisen seuran vuosittain jaettavan arvostettu tunnustus Vuoden Strategiateko on näkyvä, strategiaa elävöittävä teko, joka on osaltaan vaikuttanut positiivisesti Suomen, yksittäisen yrityksen, toimialan tai yhteisön kehitykseen.

Strategisen johtamisen ammattilaiset palkitsevat Kemppi Group Oy:n Strategiateko 2023 -tunnustuksella. Suomen strategisen johtamisen seuran vuosittain jaettavan arvostettu tunnustus Vuoden Strategiateko on näkyvä, strategiaa elävöittävä teko, joka on osaltaan vaikuttanut positiivisesti Suomen, yksittäisen yrityksen, toimialan tai yhteisön kehitykseen.

Kemppi Group Oy -konserni on perustaltaan perheyhtiö, jonka tausta on hitsaukseen liittyvässä teknologiassa. Kempower on Kempin spin-off-yritys, joka hyödyntää perinteistä Kempin ydinosaamista tehovirtalähteistä. Kempower lähti sähköautojen latausmarkkinaan ja uusi aluevaltaus on osoittautunut onnistuneeksi strategiseksi päätökseksi: kysyntä on ylittänyt yhtiön odotukset ja tulos analyytikoiden odotukset. 

Päätöksen taustalla on ollut useampia kokeiluja vuosien varrella, pitkäjänteistä tuotekehitystä ja markkinoiden avautumisen seurantaa. SSJS kiittää ketterää ja erityisesti oikea-aikaista tarttumista kansainväliseen sähköautotrendiin sekä kiivasta ja kannattavaa kasvua.

Finalisteina palkittiin myös Carbonaide Oy ja Scanfill oyj.

Ilmastokriisin ja rakennusmateriaalien tuotantoon liittyvän lainsäädännön kiristymisen myötä hiilidioksidipäästöjä vähentäville teknologioille on suuri tarve. Rakentamisessa betoni on yksi merkittävimmistä hiilidioksidin lähteistä. Carbonaide Oy kaupallistaa VTT:n kanssa luotua tekniikkaa, jolla on mahdollista pienentää betonin hiilijalanjälkeä ja muuttaa se jopa hiilinegatiiviseksi. SSJS kiittää tekniikan innovatiivisuutta, merkittävää markkinapotentiaalia ja suurta vaikutusta ilmastoon. 

Scanfil Oyj on kansainvälisen elektroniikkateollisuuden sopimusvalmistaja ja järjestelmäkumppani. Yhtiö on ollut alansa kannattavampia yhtiöitä Euroopassa. Taustalla on erinomainen strateginen näkemys, asiakaskeskeisyys ja laajasti eri aloja edustava asiakaskunta. SSJS kiittää vahvasta strategisesta otteesta ja kurssinoususta vaikeina aikoina.

Suomen strategisen johtamisen seura SSJS ry on Suomen johtava strategia-ammattilaisten verkosto. Seuran tehtävänä on johtaa rohkeaa strategiakeskustelua, joka auttaa organisaatiota tekemään strategisesta johtamisesta kilpailuedun. Seura tuo strategisella ajattelulla vaikuttavuutta ja vastuullisuutta yhteiskunnallisten haasteiden ratkaisemiseen ja samalla edistää Suomen menestymistä sekä jäsenistömme kehittymistä.

Lisätiedot:

Emilia Tolonen,
Toiminnanjohtaja
Suomen strategisen johtamisen seura SSJS ry
emilia.tolonen@ssjs.fi
+358 408360507
www.ssjs.fi

Kirjoittaja:

Jaa:
Kuvassa keskelllä Virpi Sorsa ja oikealla Pihla Allos
> Blogi

Strategiatiedon keskeiset käsitteet

Strateginen johtaminen on vakiinnuttanut asemansa tapana ajatella organisaatioiden johtamista. Strategia auttaa organisaatioita tavoittelemaan menestystä pitkällä aikavälillä ja tästä syystä strategian suunnittelu on keskeinen käsite strategisessa

Lue lisää »
> Kirja-arvostelu

SSJS:n kirjakatsaus: Leskelä & Luomaranta (2023)

Käärijän tavoin Avoin strategia / Suljettu strategia -kirjan ansio on tuoda vetävällä suomenkielellä ja kotimaisin tapausesimerkein hyöstetty teos strategiatyön megatrendistä, avoimesta strategiasta. Suomalaisen strategiakentän (laadukkaaksi)

Lue lisää »
2022 Strategiaplakinnonsaajat
> Tiedotteet

TIEDOTE: Strategiapalkinnon saajat on valittu!

Suomen Strategian Johtamisen Seura palkitsee joka vuosi Suomessa kirjoitettuja parhaita graduja ja diplomitöitä Pirkko ja Tarmo Vahvelaisen säätiön kanssa. Säätiö, joka perustajansa hengessä haluaa edistää akateemisen tutkimustiedon

Lue lisää »