SSJS – Pandemia kiritti digiloikkaan

Luotsasimme pari edellistä vuotta (2020-2021) Suomen Strategisen Johtamisen Seuraa (SSJS) hallituksen puheenjohtajana ja jäsenpalvelujohtajana yhdessä aktiivisen hallituksen kanssa. Nämä vuodet olivat erittäin kiinnostavat ja näyttivät strategisen johtamisen sekä ajattelun tärkeyden koronaviruspandemian aikana eri organisaatioissa, mutta myös tässä yhteisössä. Uskomme, että tämä yhteisö tarjosi oivalluksia ja oppeja. Samaan aikaan yhteisössä on kuullut ja kuulee varmasti jatkossakin strategisen johtamisen uudista tuulista ja saa ideoita työhönsä myös kriisiaikana. Vanha strateginen suunta, monipuoliset sekä ajassa mukana olevat tapahtumat varmistivat SSJS:n jatkuvuuden koronaviruspandemian yllättäessä. Samaan aikaan yhteisön taloudesta pidettiin erityistä huolta. Teimme yksin ja yhdessä yhteisömme kanssa digiloikan, josta jää elementtejä myös jatkoon. SSJS:n tapahtumiin on tullut mukaan uusia jäseniä eri puolelta maatamme ja olemme saaneet mukaan mielenkiintoisia esiintyjiä. SSJS:n tavoitteena oli poikkeusajankin yli hyödyntää akateemista tutkimusta, edelläkävijäyritysten ja –organisaatioiden kyvykkyyttä sekä monialaisten jäseniensä osaamista ja kokemusta. Yhteisössä yhdistyy poikkeuksellisen inspiroivalla tavalla akateeminen tutkimusosaaminen, konsulttiosaaminen ja käytännön kokemus eri aloilta. ABC-verkoston (yliopistotutkijoiden, yritysjohtajien ja konsulttien) lisäksi strategisen johtamisen yhteisöön kuuluu lisääntyvästi julkisyhteisöjä (P) sekä ’scale-up’ ja startup yrityksiä.

Seuran toimintaa ohjaa vankka strateginen pohja, joka viitoittaa myös hallinnon työtä. SSJS:n strategiassa korostetaan seuraavia asioita: SSJS:n tehtävänä on johtaa rohkeaa strategiakeskustelua, joka auttaa organisaatiota tekemään strategisesta johtamisesta kilpailuedun. Tuomme strategisella ajattelulla vaikuttavuutta ja vastuullisuutta yhteiskunnallisten haasteiden ratkaisemiseen. Haluamme edistää Suomen menestymistä sekä jäsenistömme kehittymistä sekä työn merkityksellisyyttä. Strategian perustana ovat yhteisömme arvot: yhteisöllisyys, uteliaisuus, rohkeus, avoimuus ja luottamus.

Listasimme tähän myös saavutuksia:

  • Päivitimme yhteisömme strategian
  • Aloitimme suosituksi nousseen strategiablogin
  • Lisäsimme sosiaalisen median kautta viestintää ja vuorovaikutusta
  • Uudistimme yhteisömme talous- ja admin palveluita modernimpaan suuntaan (sähköiset palvelut/tiedon siirrot)
  • Hankimme toiminnanjohtajan vastuisiin verrattavaa asiantuntijapalvelua ulkoistettuna palveluna
  • Järjestimme 17 tapahtumaa vuonna 2020 ja 31 vuonna 2021 (vrt. 2019: 11)
  • Vuoden strategiateot olivat 2019 Järvenpään K-Citymarket ja 2020 Henri Alén
  • Strategiapalkinnot 2019 Taneli Vaskelainen väitöstutkimussarja ja Susanna Tamminen pro gradu/diplomityösarja ja 2020 Tuukka Yrttimaa pro gradu
  • Aloitimme SSJS:n tuotantona Strategian Seurassa podcast sarjan, joka tarjoaa tulevaisuuden strategiaosaamiseen tähtääviä oppimiskokemuksia jokaiselle strategisesta johtamisesta kiinnostuneelle.


Samalla olemme toivottavasti onnistuneet tuottamaan jäsenille tilaisuuksia päivittää omaa osaamista, saada uusia näkökulmia ja pandemiasta huolimatta myös kohdata muita alan ammattilaisia. Yhteisömme rikkaus on jäsenistössä, kiitos kun olet mukana!

SSJS tunnetaan Suomessa strategista johtamista ja ajattelua edistävänä yhteisönä. Toimimme luottamuksellisesti yhdessä oppien, avoimesti tietoa jakaen ja etsien yhdessä rohkeita ratkaisuja strategiseen johtamiseen, yhteiskunnallisiin haasteisiin kasvattaen strategiaosaajien työn merkityksellisyyttä. Näillä sanoilla toivotamme yhteisölle menestystä myös vuonna 2022 ja siitäkin eteenpäin. Nähdään ja kuullaan SSJS:n tapahtumissa.

Sonja Martikainen, KTM, HTM, MBA toimii VTT:llä tehtävänimikkeellä Head of Business Intelligence. Sonja on toiminut myös Suomen Strategisen Johtamisen Seuran hallituksen puheenjohtaja. Hänellä on ennen VTT:tä noin kahdenkymmenen vuoden kokemus metsäteollisuuden eri yrityksistä sekä konsulttiliiketoiminnasta muun muassa liiketoiminnan kehityksestä ja strategiatyön tukemisesta tiedolla.

Emilia Tolonen, YTM toimii Suomen strategisen johtamisen seuran jäsenpalvelupalvelujen johtajana ja tässä roolissa koordinoi SSJS:n toimintaa.

Kirjoittaja:

Jaa:
Kuvassa keskelllä Virpi Sorsa ja oikealla Pihla Allos
> Blogi

Strategiatiedon keskeiset käsitteet

Strateginen johtaminen on vakiinnuttanut asemansa tapana ajatella organisaatioiden johtamista. Strategia auttaa organisaatioita tavoittelemaan menestystä pitkällä aikavälillä ja tästä syystä strategian suunnittelu on keskeinen käsite strategisessa

Lue lisää »
> Kirja-arvostelu

SSJS:n kirjakatsaus: Leskelä & Luomaranta (2023)

Käärijän tavoin Avoin strategia / Suljettu strategia -kirjan ansio on tuoda vetävällä suomenkielellä ja kotimaisin tapausesimerkein hyöstetty teos strategiatyön megatrendistä, avoimesta strategiasta. Suomalaisen strategiakentän (laadukkaaksi)

Lue lisää »
2022 Strategiaplakinnonsaajat
> Tiedotteet

TIEDOTE: Strategiapalkinnon saajat on valittu!

Suomen Strategian Johtamisen Seura palkitsee joka vuosi Suomessa kirjoitettuja parhaita graduja ja diplomitöitä Pirkko ja Tarmo Vahvelaisen säätiön kanssa. Säätiö, joka perustajansa hengessä haluaa edistää akateemisen tutkimustiedon

Lue lisää »
SSJS:n logo
> Tiedotteet

Strategiapalkinto 2022 -kilpailu on avattu!

Suomen Strategisen Johtamisen Seura (SSJS) jakaa vuosittain arvostetun Strategiapalkinnon yhteistyössä Pirkko ja Tarmo Vahvelaisen Säätiön kanssa. Tänä vuonna palkinto jaetaan pro gradu/diplomity -sarjassa

Lue lisää »