SSJS:n juhlavuoden puheenvuoroja: Kunniajäsenemme, Mirja Mutikaisen haastattelu

11.12.2019

SSJS:n kunniajäsen Mirja Mutikainen
SSJS:n kunniajäsen Mirja Mutikainen

Dipl.ins., MBA

Mirja Mutikainen

 

 

Vuorossa SSJS:n kunniajäsenten haastattelusarjassa on kokenut teknologiapainotteisten alojen strategisen kehityksen asiantuntija Mirja Mutikainen (s. 1958), joka toimi pitkään seuran hallituksessa. Puheenjohtajana hän oli v. 2008-2010.      

Mirja Mutikainen on toiminut yli 25 vuotta sekä konsulttina että yritysten johtotehtävissä liiketoiminnan kehittäjänä. Hän on toiminut kehitysjohtajana energia- ja logistiikkatoimialoilla ja myös ollut johtavissa asemissa näiden alojen konsultoinnissa. Hänen kokemuspiirinsä kattaa sekä julkisomisteisia että yksityisiä yrityksiä.

Mirja Mutikainen aloitti ammattiuransa työskentelemällä 15 vuotta teollisuusautomaation ja energiasektorin IT-ratkaisujen kehittämisessä. MBA-tutkinnon jälkeen hänen työssään on vahvasti painottunut strateginen liiketoiminnan kehittäminen. Hänen keskeistä osaamisaluettaan ovat energia- ja ympäristöala, bio- ja kiertotalous, liikenne ja logistiikka sekä muut yhteiskunnan infrastruktuuritoiminnot, ja näissä erityisesti liiketoimintakonseptien ja -mallien, toimijaverkostojen ja ekosysteemien strateginen kehittäminen.

Hän on tällä hetkellä Ramboll Finland Oy:ssä johtava konsultti yhteiskunnan ja yritysten puhtaiden ratkaisujen kehittämisen alueella.

Mirja Mutikainen on koulutukseltaan diplomi-insinööri (TKK) ja suorittanut strategiapainotteisen MBA-tutkinnon Helsingin kauppakorkeakoulussa.

 

Haastattelun voi lukea tästä