SSJS:n juhlavuoden puheenvuoroja: Kunniajäsenemme, Anneli Valpolan haastattelu

10.5.2019

SSJS:n kunniajäsen Anneli Valpola
SSJS:n kunniajäsen Anneli Valpola

Anneli Valpola

Vuorossa SSJS:n kunniajäsenten haastattelusarjassa on strategisen johtamisen monitoimivaikuttaja Anneli Valpola (s. 1944), SSJS:n perustajajäsen, joka on toiminut pitkään seuran hallituksessa. Puheenjohtajana hän oli v. 2001-2007.     

Anneli Valpola on toiminut yritysten henkilöstöjohdossa, mm. Wärtsilässä ja liikkeenjohdon konsulttina (mm. Olorin, Strato) pitkään. Hänen erityisalueitaan ovat johdon ja johtamisen kehittäminen, henkilöstöstrategiat ja muutosprosessien toteutus. Kansainvälistä konsulttityötä hän on tehnyt yhteistyössä MiL Institute’n (Ruotsi) kanssa. Vuodesta 2017 lähtien hän on ollut vierailevana tutkijana (Visiting Fellow) LSE:ssa (London School of Economics), josta hän palasi äskettäin.

Hänen intohimonsa on kehittäminen, jotta työelämä olisi innostavaa, innovatiivista ja aikaansaavaa yhteistyötä. Anneli Valpola on kirjoittanut useita kirjoja, viimeksi ”Johtajuuden salat” (Kauppakamari 2015). Anneli Valpola on myös HENRY:n (Henkilöstöjohdon ryhmä) kunniajäsen.

Anneli Valpola on koulutukseltaan filosofian maisteri Helsingin yliopistosta ja Master of Philosophy, Lancaster University.

Haastattelun voi lukea tästä